موتور برق
موتور برق | ژنراتور : امروزه با توجه به این موضوع که در تمام ابعاد زندگی برق نقش اصلی را دارا می باشد و تمام دستگاه های تولیدی و خانگی – درمانی و حتی دستگاه های آموزشی تماماً با انرژی برق کار میکند و نیاز به برق جزو نیازهای اصلی شده، نبود این انرژی حتی برای چند دقیقه نیز امکانپذیر نمی باشد وحتی ممکن است ضررهای اقتصادی سنگین و چه بسی آسیب های جسمی شدیدی به بار آورد.
لذا در اماکن و محل هایی که دسترسی به برق امکان پذیر نیست و یا در مواردی که برق سراسری شبکه قطع می گردد برای کاهش این آسیب ها ار موتور ژنراتور یا همان موتور برق استفاده می گردد.
موتور ژنراتور یا در اصطلاح عموم موتور برق به دستگاهی گفته می شود که انرژی یک موتور مکانیکی را تبدیل به انرژی الکتریسیته می نماید.
موتور برق بر اساس نوع مصرف سوخت به چهار گروه تقسیم میگردد. :
- موتور برق دیزل : که سوخت مصرفی آنها گازوئیل بوده که معمولاً در ابعاد بزرگتر و با توان های بالا جهت مصارف صنعتی و کارخانجات و شاختمان های بزرگ مورد استفاده می باشد و بعلت داشتن صدای زیاد، نیاز به نصب در اتاقک های مخصوص و همچنین نصب اگزوز های خاص جهت کم کردن صدا می باشد. البته چون این نوع موتور برق ، بیشتر مصرف صنعتی دارد، معمولاً در کارخانجات بزرگ و شهرک های صنعتی که دور از اماکن مسکونی می باشد کاربرد دارد.
- موتور برق بنزینی : که سوخت مصرفی آن بنزین بوده و بیشترین مصرف ، از این نوع موتور برق می باشد. و دلایل استفاده بیشتر آنها، کم حجم بودن، کم وزن بودن ، صدای کمتر آنها ، و همچنین صدای قابل دسترس بودن بنزین در تمام نقاط شهری و تفریحی و همچنین استفاده آسان از آن بوده و سرویس و نگهداری این نوع موتور برق بسیار آسان است.
مصارف این ژنراتورها در آپارتمان ها ، ویلاها ، باغات ، و همچنین مطب پزشکان و فروشگاه ها و کارگاه ها است. - موتور برق نفت و بنزین : با سوخت بنزین استارت می خورد و روشن می گردد و با سوخت نفت به کار خود ادامه می دهد که در شهر ها و روستاهایی که نفت در دسترس می باشد، بسیار موتور مرقون به صرفه ای می باشد. ولی به علت محدود بودن توان ها که فقط تا توان خروجی ۲٫۵ کیلووات بیشتر تولید نشده است، محدودیت انتخاب دارد.
- موتور برق گازی : موتور برق های گازی از سوخت گاز استفاده می کند که البته از نظر اقتصادی بسیار به صرفه می باشد ولی بعلت اینکه این موتور ها با فرمول گاز شهری ایران مطابقت ندارد سوزن های این موتور ها بسیار سریع خراب شده و معمولاً استهلاک بالایی داردو همچنین بعلت تطابق نداشتن نوع سوخت موتور برق گازی در ایران متقاضی ندارد.
با جمع بندی مطالب فوق به این نتیجه می رسیم که موتور برق ( موتور ژنراتور ) های بنزینی با توجه به گستردگی توزیع سوخت بنزین و کم بودن هزینه نگهداری و کم صدا بودن و از همه مهمتر جثه کوچک آنها و توان بسیار بالا، بهترین گزینه برای انتخاب موتور برق می باشند.
برای داشتن انتخاب بهتر جهت تهیه موتور برق های بنزینی ، نیاز به داشتن چند نکته بسیار مهم می باشد :
- موتور برق که نوان مورد نیاز ژنراتور را تامین می کند باید حدود دو برابر قدرت ژنراتور توان خروجی داشته باشد تا بتواند نیروی مورد نیاز ژنراتور را تامین نماید.
- ژنراتور که برق ر تولید می نماید باید از آلیاژ مس باشد تا بتواند برق یکنواخت و بدون نوسان را تولید نماید.
- قابلیت داشتن تکنولوژی AVR یا اتوماتیک ولتاژ رگلاتور که می تواند ولتاژ خروجی را یکنواخت کرده و خروجی برقی بدون نوسان را ارائه دهد.
- شاسی بندی محکم که در مقابل لرزش های موتور مقاومت داشته باشد.
- داشتن لرزه گیرهایی در زیر شاسی موتور برق و همچنین ژنراتور برای کم کردن لرزش موتور .
- داشتن باک بزرگ جهت ذخیره بیشتر سوخت و همچنین استفاده از آلیاژ قوی برای باک و استفاده از رنگ خاص برای جلوگیری از زنگ زدگی و پوسیدگی باک.
- در موتور برق استفاده از موتور هایی با کیفیت بالا که کمپرس خوبی دارند و با مصرف کم انرژی توان خروجی زیادی دارند.
البته موارد فنی دیگری نیز وجود دارد که موجب تمایز در موتور برق با برندهای مختلف می گردد.
موتور برق جیانگ دانگ و موتور برق سان پاور از معدود موتور برق هایی می باشد که تمام موارد فنی ، هم در قسمت موتور و هم در قسمت ژنراتور ، در حد استانداردهای روز جهانی را دارا می باشد که در بخش تخصصی موتور برق ها کاملاً در مورد مطالب فنی آنها توضیح داده شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.